Massage, waarom?

Om te beginnen is massage gewoon fijn. Het geeft je een moment van absolute rust en onverdeelde aandacht. Waar niets van je wordt gevraagd en alleen kunt ontvangen. In een stressvol leven kunnen allerlei fysieke ongemakken ontstaan. Na een ontspanningsmassage voel je vrijer en lichter. 

 

Tijdens de massage word je je meer bewust van jouw lichaam, waar je bijvoorbeeld spanning of juist ontspanning voelt. Tijdens de ontspanningsmassage nodig ik je uit om met je aandacht in de gebieden te komen waar ik op dat moment werk. Dat helpt om meer uit het hoofd (gedachten) te komen en meer bewust te ervaren in het nu. Spanning wordt voor veel mensen pas echt merkbaar als je er wordt aangeraakt. Zodoende helpt ontspanningsmassage ook bij het vergroten van bewustzijn. Je zult merken dat zodra het bewustzijn toeneemt je zelf steeds beter met spanning kan omgaan.  

 

Massage bevordert de gezondheid. Dat is inmiddels ook wetenschappelijk aangetoond. Het bevordert o.a. de aanmaak van hormonen zoals, serotonine, endorfine en oxytocine. Waardoor stress reduceert en het geluksgevoel  toeneemt. Massage heeft een positief effect op gevoel van onrust en psychische klachten. Ook werkt het preventief op ziekteverschijnselen gerelateerd aan stress. Een ontspannen lichaam bevordert ook ontspannen gedachten. 

 

Je lijf krijgt de tijd om zich helemaal te ontspannen en zodoende te herstellen. Het is erg gezond voor het lichaam en de geest om zich in totale ontspanning te bevinden. De doorbloeding van spieren neemt toe en afvalstoffen krijgen de ruimte om afgevoerd te worden.

massage, de voordelen op rij:

 • activeert het zelfhelend vermogen
 • vermindert stress
 • stimuleert het geluksgevoel
 • verhoogt de weerstand
 • stimuleert de doorbloeding
 • ontknoopt (en afvalstoffen worden verwijderd)
 • verbetert de balans tussen lichaam en geest
 • geeft energie
 • werkt preventief
 • laat je weer tot jezelf komen
 • maakt je bewuster van je eigen lichaam
 • positief effect op slaap
 • herstel na sporten en bewegen

Herstel- en ontspanningsmassage

Massage voor stressreductie, meer rust, meer energie, minder stress, ontspanning en gezondheid. Massage bevordert herstel na inspanning en de gezondheid. Dat is inmiddels ook wetenschappelijk aangetoond. Het bevordert o.a. de aanmaak van hormonen zoals, serotonine, endorfine en oxytocine. Waardoor stress reduceert en het geluksgevoel  toeneemt. Lees hier meer over massage.

 

Massage, lichaamswerk en het immuunsysteem

Stress is een belangrijke factor bij het beïnvloeden van je immuunsysteem. Zodra je meer ontspannen leeft, goed voor jezelf zorgt en stress afneemt versterkt dit het immuunsysteem. Een sterk immuunsysteem draagt bij aan meer weerstand. Ontspanning draagt bij aan betere slaap. Inslapen, diepere slaap en doorslapen wordt bevorderd. Tijdens een massage worden hersengolven positief beïnvloed. Omdat massage de bloeddoorstroming verbetert is het goed voor o.a. de spieren, de huid en afvoer van afvalstoffen in het lichaam.

 

Massage is een goede en prettige manier om de lichamelijke en psychische gezondheid op peil te houden dan wel te verbeteren en je weerbaarheid te vergroten.

 

Ontspanning- en herstelmassage bij een Rebalancer

Rebalancing is een verzameling van diverse stromingen van lichaamswerk (Trager, Rolfing, Feldenkrais, Cranio sacraal therapie en Alexandertechniek). In de jaren '70 zijn samen gekomen onder de term Rebelancing®. Kenmerkend binnen Rebalancing betreft de aanraking en kwaliteit ervan. Rebalancingtechnieken zijn langzame en intensieve massagetechnieken. De kwaliteit van aanraking is kenmerkend en een van de pijlers van Rebalancing. Tijdens een ontspanningsmassage worden diepe spier- en weefselmassage technieken afgewisseld met zachte aanrakingen.

 

Heb je een vraag of opmerking?                 

Binnen 48 uur ontvang je een antwoord

© 2022 ALDEAU.nl praktijk voor Rebalancing® lichaamswerk & coaching Groningen | Haren